Aanbevelingen

 • Sabina Hartmann (PGB Pensioendiensten)

  Manager Deelnemersketen Opbouw & Beheer bij PGB Pensioendiensten

  "Ik heb Maikel leren kennen als een echte doorzetter. Daarbij is zijn arbeidsethos ongekend. Geen uitdaging is hem teveel. Als voortrekker neemt hij het team mee om tot mooie resultaten te komen. Het was een genot om met hem samen te werken."

  2 oktober 2021

 • Sonja Brand ( Centric Pensioen and Insurance Solutions)

  Manager Finance bij Centric, Pension and Insurance Solutions

  "Maikel is een teamplayer met een enorme dosis energie en enthousiasme waarmee hij in staat is teams vooruit te trekken. Maikel zat destijds bij mij in het MT bij Centric Pensioen and Insurance Solutions."    

  18-11-2020, Sonja was destijds collega Manager bij Centric, Pensioen and Insurance Solutions

 • Hans Schrijver (Centric)

  Commercieel directeur bij Cegeka

  "Ik heb Maikel leren kennen als een betrokken manager met oog voor detail. Hierbij gaat Maikel een uitdaging zeker niet uit de weg." (Maikel was destijds Interim (Programma) Directeur Operations binnen Centric Pension and Insurance Solutions (PaIS) verantwoordelijk voor het Operation team.)

  11 januari 2020, Hans Schrijver was destijds Algemeen/Commercieel directeur en Bestuurder (RvB) bij Centric

 • Hein Bleeksma (Keylane)

  Global Delivery Officer Life & Pensions

  Over the first 8 months of this year, Maikel worked for me on a complex programme. His in depth domain knowlegde combined with his documentation skills helped us a lot in always bringing discussions back to the facts. His pleasant personality helps him and us to have tough discussions without creating a distance between people and teams. I would certainly recommend Maikel for various roles in the Life and Pension domain.

  27 september 2018, Hein Bleeksma gaf leiding/opdrachtgever aan Maikel Rutten bij Keylane

 • Pieter van Soerland (Achmea)

  Achmea Syntrus P&VM manager

  Ik heb Maikel ingehuurd voor het DC project. Maikel heeft goede detailkennis van DC producten en implementaties. Hij is staat om de details van beiden in te schatten. Maikel heeft een hoge arbeidsmoraal. Afspraak is afspraak en het werk moet af. Maikel is goed om een pensioenproject op basis van zijn persoonlijke eigenschappen en inhoudelijke kennis een snelle start te laten maken.

  31 december 2015, Pieter Van Soerland gaf leiding/opdrachtgever aan Maikel Rutten bij Syntrus Achmea

 • Toon van den IJssel (Willis TowersWatson)

  Consultant bij WillisTowersWaston

  Maikel heb ik leren kennen omdat onze werkgevers met elkaar een samenwerkingsverband zijn overeengekomen. Op terrein van administratieve processen voor pensioenfondsen en PPI's is Maikel zeer ervaren. Of het nu gaat om de financiële administratie, een unit- of deelnemersadministratie, de communicatie naar deelnemers: Maikel overziet dit alles en, wat ik zeer belangrijk vind, hij onderkent en beheerst de onderlinge afhankelijkheid van al deze processen. Daarnaast heeft Maikel een goed en gezond gevoel voor commerciële contacten. Klip en klaar geeft hij aan wat binnen de gestelde kaders tot de mogelijkheden behoort. Buiten deze kaders treden is desgewenst ook mogelijk, maar dan wordt aangegeven welke condities van toepassing zijn. Maikel "staat" voor zijn werk en heeft een recht door zee mentaliteit. Kortom: een persoon met wie het zeer goed samenwerken is en waarmee echte resultaten geboekt worden.

  11 januari 2015, Toon van den IJssel was een klant van Maikel Rutten

 • Ing J.P. (Jop) Versteegt CPC

  Business Development Director Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds

  Maikel, is een inspirerende en gedreven collegae. Instaat om elk dag het verschil te maken met een sterke focus op het te behalen resultaat. Een bijzondere eigenschap is dat hij buiten de standaard kaders instaat is oplossingen te realiseren op een efficiënte en vooruitstrevende wijze. Een vakman qua kennis en kunde en een plezier om mee samen te werken.

  14 november 2014, Ing J.P. (Jop) Versteegt CPC werkte direct samen met Maikel Rutten bij Syntrus Achmea

 • Jan Blonk

  Directeur Sales & Marketing at GGN

  Maikel heeft zich het afgelopen jaar nadrukkelijk beziggehouden met vernieuwende concepten op het gebied van DC (o.a. PPI) en Pan Europese pensioenoplossingen. Als Sales Engineer heeft hij daarbij maatwerkproposities voor toekomstige opdrachtgevers ontwikkeld. Hij heeft aangetoond commerciële vaardigheden te beschikken en een integraal beeld van behoeften en oplossingen op basis van een zeer brede en diepgaande pensioenkennis.

  9 december 2011, Jan Blonk gaf indirect leiding aan Maikel Rutten bij Syntrus Achmea

 • Bob Lindeman

  Head of Program & Change Management

  Als opdrachtgever heb ik Maikel leren kennen als een resultaatgerichte, enthousiaste en gekwalificeerde projectleider. In de periode t/m mei 2011 heeft hij als projectleider de migraties en implementatie van SPPF en het AKZO Nobel pensioenfonds naar Syntrus Achmea geleid. Conform planning mijlpalen gerealiseerd en tevreden klanten. Maikel is voor dit soort klussen als een vis in het water en een fijne collega om mee samen te werken.

  6 december 2011, Bob Lindeman gaf leiding aan Maikel Rutten bij Syntrus Achmea

 • Olav Loeber

  Voorzitter, Monitoring Commissie bij Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector

  Maikel has done a great job with implementing the pension schemes of the Pension Funds Akzo Nobel and Schering Plough from a SAP system to MAIA. He is a reliable worker, fit for those kind of jobs. I am pleased to recommend him.

  27 november 2011, Olav Loeber was een klant van Maikel Rutten